„Clase fără tutun“, „Creează şi bucură-te de locuri fără fum de ţigară“, „100% locuri libere de fum de ţigară“ au fost mesajele pe care elevii şi profesorii doljeni le-au transmis ieri, de Ziua Mondială fără Tutun.
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dolj a organizat împreună cu Şcoala Generală nr. 18 „Sfântul Dumitru“ din Craiova o masă rotundă la care au participat 35 de diriginţi de la cele şase unităţi de învăţământ care au participat la proiect. În cadrul acestui program, peste 1.200 de elevi din cele 40 de clase au semnat un contract colectiv de participare prin care s-au angajat să nu fumeze în această perioadă.
La Clubul Copiilor din oraşul Segarcea a avut loc un simpozion ştiinţific interjudeţean intitulat „Implică-te! Drogurile îţi opresc zborul“, la care au participat elevi din Timişoara, Arad, Reşiţa, Gorj şi Olt. Tinerii şi profesorii lor au discutat despre efectele consumului de tutun, beneficiile renunţării la acest viciu şi au vizionat fimul „A doua şansă“. În plus, elevii Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Drănic au prezentat sceneta „Vinovat sau nevinovat. Tutunul, Cafeaua şi Alcoolul“. Filmul „A doua şansă“ a fost prezentat şi la Centrul Şcolar pentru elevi cu deficienţe auditive, dar şi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, unde 70 de deţinuţi au discutat cu reprezentanţii centrului despre efectele nocive ale tutunului. Voluntarii CPECA şi cei ai Societăţii Studenţilor Medicinişti au distribuit craiovenilor peste 300 de pliante şi 400 de fluturaşi realizaţi special pentru această zi. Conform studiilor realizate de Agenţia Naţională Antidrog cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, 64% dintre elevii de 16 ani susţin că au experimentat fumatul, iar 28,4% dintre copiii cu vârste de până la 14 ani chestionaţi au recunoscut ca fumează.
„Clase fără tutun“, „Creează şi bucură-te de locuri fără fum