Apa pe care o primesc targumuresenii de la Aquaserv este cu 130% mai scumpa decat cea livrata de acelasi distribuitor catre trei societati distribuitoare de apa in Mures. Acest fapt ii nemultumeste pe consilierii locali, care cer ca, in acest caz, un procent din suma in plus pe care o platesc cetatenii municipiului sa fie investita de Aquaserv in modernizarea retelelor proprii de distributie.
"Cele trei societati care distribuie in imprejurimile municipiului Targu-Mures apa achizitionata de la Aquaserv, platesc 0,77 lei/mc, iar in Targu-Mures, la robinet, fara TVA, este 1,76lei/mc, iar argumentatia ANRSC este ca nu pot plati si ei 1,76 asa cum am hotarat noi in ultima sedinta pentru ca ei au propria retea de distributie pe care trebuie sa o intretina si acolo sunt diferentele de pret", a declarat consilierul local PD Doru Opriscan.
Problema consilierilor este simpla: Aquaserv a motivat la ANRSC ca nu poate sa perceapa acelasi pret mare si pentru cele trei societati, pentru ca acestea ar fi nevoite si sa-si modernizeze propriile retele. Astfel, Aquaserv a scazut pretul pentru acestea pentru a le lasa o parte din bani. Consilierii cer ca, pe acelasi principiu, daca Aquaserv percepe pretul mare pentru targumureseni, sa foloseasca si ei, la randul lor, 65% din suma, pentru modernizarea retelei proprii de distributie.
Reprezentantii Aquaserv Targu-Mures spun, insa, ca liderul PD Mures nu are dreptate. "Din surse proprii, in 2006 am investit in retele 4,8 milioane de lei noi, adica peste 90% din fondul de investitii care a fost de 5,4 milioane de lei", a declarat purtatorul de cuvant al Aquaserv Targu-Mures, Sofalvi Szabolcs, care a mai spus ca operatorul regional de apa a investit foarte mult comparativ cu alte judete.
Apa pe care o primesc targumuresenii de la Aquaserv este cu 130% mai scumpa decat cea livrata de acelasi distribuitor catre trei s