Dacă porniţi în căutarea unei uşi de interior, trebuie să ştiţi că pe piaţa românească de profil se găsesc tipuri de uşi de provenienţă atât internă, cât şi externă. Site-ul www.ele.ro vă prezintă câteva avantaje, dar şi dezavantaje ale acestor uşi, analizând pe scurt tehnologia de fabricaţie, materialul, calitatea, rezistenţa şi nu în ultimul rând preţul, astfel încât dumneavoastră să faceţi alegerea potrivită în funcţie de necesităţi şi posibilităţi.
Uşa celulară furniruită. Are în interior hârtie celulară, ramă din MDF sau panel şi are feţe din MDF, acoperite cu furnir. Avantajul uşii celulare furniruite este de ordin estetic şi, dacă în construcţia acesteia ca structură de rezistenţă se foloseşte panelul este o uşă foarte solidă. Este uşoară, rezistentă la zgârieturi şi se poate retuşa dacă, din greşeală, este lovită. Preţul unei uşi furniruite este mediu, dar rezultatul (după fabricare) este excepţional.
Uşa celulară MDF vopsit. Este o uşă care are în interior hârtie celulară, ramă din MDF sau panel şi feţe din MDF vopsite. Ca preţ, uşile din MDF vopsit sunt puţin mai scumpe decât cele furniruite, deoarece vopseaua se aplică în trei sau patru straturi (MDF-ul are puterea de absorbţie foarte mare). Pentru cei care preferă o uşă vopsită şi nu naturală, se poate spune că sunt cele mai rezistente, cu menţiunea ca tocul şi rama uşii să fie realizate din lemn sau panel. Ca întreţinere, această uşă este pretenţioasă deoarece trebuie avut grijă să nu fie lovită, retuşarea fiind greu de realizat, aceasta făcându-se doar de persoane calificate.
Uşa celulară profilată HDF vopsită. Este o uşă cu interior de hârtie celulară, ramă din MDF sau panel, având feţe profilate din HDF vopsit. Uşile din HDF vopsit sunt uşi provenite, ca şi model, din America. Se vopsesc în general în alb, gri, maro. Ca şi preţ, uşile din HDF vopsite sunt uşor mai mici decât cele