Municipalitatea taie sau fasonează copacii înalţi care reprezintă un pericol pentru cetăţeni, dar uită să facă şi curăţenie la locul de muncă. După o lucrare efectuată pe Calea Bucureşti, specialiştii în tăiatul frunzelor au încărcat în maşini doar lemnul ce putea fi valorificat.
Locatarii blocului E4 de pe Calea Bucureşti au crezut că se pot baza pe responsabilii din cadrul Primăriei Craiova pentru a fasona trei plopi din apropierea blocului care crescuseră foarte înalţi. Oamenii s-au temut că o eventuală furtună ar putea prăbuşi copacii, care depăşeau cu câţiva metri înălţimea blocului. Responsabilii din cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au răspuns prompt la a şaptea solicitare venită din partea Asociaţiei de Proprietari nr. 9 Calea Bucureşti (din care face parte blocul E4), conform preşedintelui asociaţiei, Virgil Pescaru. O notă din partea RAADPFL a informat proprietarii că pe 18 şi 19 iunie se va deplasa o echipă de tăiere şi fasonare a copacilor.
Au venit, au tăiat, au plecat
Lucrarea specialiştilor RAADPFL a constat în tăierea de la rădăcină a trei plopi deoarece se aflau la câţiva metri de bloc şi puneau în pericol structura de rezistenţă a clădirii. Unul dintre aceştia, deşi mai înalt decât un bloc cu patru etaje, a fost tăiat în aşa fel încât s-a prăbuşit peste altul din apropiere, lăsându-l fără crengi. După ce au terminat de tăiat copacii, în loc să strângă toate resturile, lucrătorii RAADPFL au încărcat în maşina de transport numai trunchiurile. „Îşi bat joc, deşi noi îngrijim spaţiile verzi şi pomii de pe lângă bloc. Fac lucrări fără să îi intereseze ce rămâne în urma lor. Nici nu au ridicat frunzele şi crengile. Ce să facem, să le cărăm noi?“, se întrebau locatarii blocului E4 după două zile de la lucrare. Crengile, frunzele şi alte resturi au rămas pe loc, d