» La Clinica de Boli Infectioase se prezinta zilnic
pana la 100 de persoane.
» Constantenii ignora recomandarile medicilor cu privire
la o alimentatie ponderata.
» Toxiinfectiile alimentare, enterocolitele si dizenteriile sunt cele mai frecvente afectiuni.
Efectul caldurilor se simte si la nivelul Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Constanta, unde zeci de cazuri intra zilnic in atentia medicilor. Cele mai dese afectiuni constatate sunt toxiinfectiile alimentare, enterocolitele si dizenteriile. Zilnic se prezinta la control pana la 100 de persoane, dintre care aproximativ 30% sufera de enterocolita. "Numarul pacientilor care sufera de boli infectioase ce necesita internare este din ce in ce mai ridicat, pacientii venind la consult intr-o stare avansata de deshidratare. Majoritatea ajung pe paturile spitalului din ignoranta pentru alimentele pe care le consuma", a declarat directorul Spitalului de Boli Infectioase, dr. Sorin Rugina. Doctorul a adaugat ca pacientii se plang de dureri dupa un consum excesiv alimentar sau dupa ce fac un amestec care din punct de vedere digestiv afecteaza. Specialistii considera ca o alimentatie ponderata ar diminua considerabil numarul mare de cazuri de tulburari digestive. O atentie sporita trebuie acordata si continutului alimentelor, nu doar cantitatii. Medicii recomanda sa fie consumate mai putine alimente bogate in proteine si mai multe fructe si legume proaspete. In acelasi timp trebuie evitate bauturile acidulate, bauturile alcoolice, cafeaua, orice alte produse care contin cofeina si tutunul. Abuzul de medicamente trebuie, de asemenea, evitat. » La Clinica de Boli Infectioase se prezinta zilnic
pana la 100 de persoane.
» Constantenii ignora recomandarile medicilor cu privire
la o alimentatie ponderata.
» Toxiinfectiile alimentare, enterocolitele si dizenteriile sunt c