Rezultatele analizelor in cazul a patru dintre persoanele din tabara de la Navodari infectate cu salmonella au aratat ca acestea au fost infectate si cu o tulpina de Escherichia Coli. Acest lucru atesta faptul ca alimentele preparate nu au fost manevrate in conditii igienice.
Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana Constanta nu exclude posibilitatea ca unul dintre angajati sa fi fost purtator al bacteriei de salmonella si continua sa faca analize amanuntite pentru intreg personalul care deserveste tabara.
Din cele 90 de copoculturi recoltate de la persoanele cu toxiinfectie alimentara provenite din Tabara Navodari, miercuri au fost confirmate 25 infectate cu salmonella, alte 27 de probe fiind inca in lucru.
89 din cele 103 de persoane din tabara de la Navodari care s-au prezentat in ultimele zile la Spitalul de Boli Infectioase Constanta au fost internate.
Directorul executiv al Spitalului de Boli Infectioase Constanta, Sorin Rugina, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca manipularea alimentelor preparate s-a facut in conditii neigienice.
Potrivit normelor in vigoare, daca standardele de autorizare si clasificare in baza carora functioneaza taberele nu sunt respectate, intreaga responsabilitate apartine in exclusivitate administratorilor.
Rezultatele analizelor in cazul a patru dintre persoanele din tabara de la Navodari infectate cu salmonella au aratat ca acestea au fost infectate si cu o tulpina de Escherichia Coli. Acest lucru atesta faptul ca alimentele preparate nu au fost manevrate in conditii igienice.
Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana Constanta nu exclude posibilitatea ca unul dintre angajati sa fi fost purtator al bacteriei de salmonella si continua sa faca analize amanuntit