Sfaturi pentru păstrarea alimentelor
Întotdeauna este util să ştiţi care sunt cele mai bune modalităţi pentru păstrarea în condiţii optime şi pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp a alimentelor. Site-ul www.eva.ro are pentru dumneavoastră câteva trucuri inedite şi de real ajutor pentru a vă bucura de alimente mult mai proaspete şi mai aromate!
Pentru un plus de savoare, amestecaţi uleiul cu unt sau seu de oaie. Acesta din urmă, amestecat la cald, în special cu uleiul de măsline, dă un gust absolut delicios preparatelor. Puteţi încerca şi varianta ulei de arahide amestecat cu o treime sau chiar jumătate-jumătate ulei de măsline sau unt.
Puteţi macera busuioc uscat în ulei de arahide sau măsline. Veţi putea astfel parfuma toate salatele, de la cele de roşii, până la cele de cartofi, fasole verde, mazăre etc. Cum procedaţi? Uscaţi busuiocul într-un loc aerisit şi întunecos, dupa ce, în prealabil, l-aţi spălat bine şi
l-aţi scurs. După ce e perfect uscat, puneţi-l într-un borcan cu capac etanş, adăugând o lingură de sare grunjoasă la fiecare jumătate de litru de ulei. Lăsaţi-l la macerat pentru cel puţin trei săptămâni.
Conservaţi verdeaţa în sare! Leuşteanul, pătrunjelul, busuiocul pot fi puse cu sare şi ţinute la rece. Înainte de utilizare, scuturaţi sarea de pe ierburi şi nu o aruncaţi, pentru că aceasta poate fi folosită la prepararea salatelor.
Înainte de a pleca în vacanţă, asiguraţi-vă că frigiderul este gol. Ca să dispară orice urmă de miros, scoateţi-l din priză şi băgaţi în interior o farfurie cu lapte fierbinte sau cu caramel.
Conservaţi cafeaua într-o cutie închisă ermetic şi lăsată la rece, în frigider. Astfel, cafeaua îşi va păstra aroma şi calităţile.
Păstraţi uleiul în locuri întunecoase. Aţi putea împacheta sticlele în hârtie neagră. Dacă vreţi să recuperaţi un ulei uşor rânced, încălziţi-l cu o bucată de