Lipsa aditivilor alimentari nu inseamnă neapărat că produsul poate fi consumat de toată lumea. Uleiul vegetal hidrogenat poate provoca probleme de sănătate.
Gizi, biscuiţi cu brănză, conţin, conform etichetei: "făină de grău, zahăr, ulei vegetal hidrogenat, zer praf, glucoză, sare, lapre praf, pudră de brănză (1%), praf de copt, arome naturale de brănză, enzimă".Ce bem, ce măncăm - produsul nu are E-uri
Lipsa aditivilor alimentari nu inseamnă neapărat că produsul poate fi consumat de toată lumea. Uleiul vegetal hidrogenat poate provoca probleme de sănătate.
Gizi, biscuiţi cu brănză, conţin, conform etichetei: "făină de grău, zahăr, ulei vegetal hidrogenat, zer praf, glucoză, sare, lapre praf, pudră de brănză (1%), praf de copt, arome naturale de brănză, enzimă". Importatorul nu s-a străduit să traducă in limba romănă şi valorile nutritive. Cu toate acestea vă putem spune că ele sunt următoarele: "valoarea nutriţională/100 g: 433/1810 kcal/kj şi pe 70 g 303/1266 kcal/kj, proteine 5,59 g/3,91 g, grăsimi 21,66 g/15,16g, carbohidraţi 53,89 g/37,72 g".
Â
ANALIZĂ. Produsul face parte din gama biscuiţilor, avănd un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de grăsimi şi glucide. Biscuiţii conţin şi grăsimi vegetale hidrogenate periculoase pentru sănătate. Pe lăngă amidonul din făină de grău, biscuiţii mai conţin zahăr şi glucoză, cu index glicemic ridicat. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, remarcă faptul că producătorul nu specifică ce fel de enzimă s-a folosit la prepararea acestor biscuiţi. De asemenea, nu este specificată natura chimică a prafului de copt. Ingredientele utilizate conferă produsului o densitate calorică foarte ridicată - 433 kcal/100 g. Biscuiţii conţin o sursă de gluten.
Â
CONCLUZII. Specialistul ne spune că produsul este contraindicat