Proiectul a costat aproape opt milioane de euro si este parte integranta a unui lant de lucrari care au in vedere protejarea mediului.
Aici vor fi tratate, contra cost, apele uzate provenite de la mai multe societati comerciale.
proiectul de management al reziduurilor din Portul Constanta este incheiat. Ieri a fost inaugurata ultima etapa, respectiv statia de epurare a apelor uzate. Din proiect mai fac parte incineratorul, groapa de gunoi, statia de levigat, nava Nicolae Zeicu. Statia de epurare a costat 7,7 milioane de euro. Finantarea a fost asigurata, in proportie de 49%, de Banca Europeana pentru Investitii si 51% din fonduri proprii ale Administratiei Porturilor Maritime. "Aceasta face parte dintr-un proiect de protectie a mediului international, inceput pe vremea cand nu eram integrati in Uniunea Europeana si face din portul Constanta un port la standarde internationale si cu adevarat european", a precizat directorul CNAPMC, Constantin Matei. Deocamdata aici vor lucra 15 oameni. La randul sau, directorul adjunct al CNAPMC, Gheorghe Iorov, a precizat ca, initial, costul total al proiectului a fost estimat la 30,5 milioane de euro, dar a fost finalizat cu aproximativ 22 de milioane de euro. "Au fost gasite solutiile cele mai eficiente si economice pentru indeplinirea obiectivului de management al deseurilor in portul Constanta", a precizat acesta. Statia a fost construita de firma germana Siemens care a mai realizat o statie asemanatoare in portul maritim Constanta. Pentru o statie de tratare a deversarilor de levigat si o statie de tratare ape menajere, Siemens a furnizat si instalat toate sistemele, utilaje si echipamentele electrice.
ProtecTia mediului
"Statia inaugurata astazi este o statie de tratare a produselor infestate cu produse petroliere si nu numai. In principal va prelua tot ceea ce inseamna apele de pe platforma Oil Terminal, a