Mai multe persoane decedate din Suceava au fost trimise la tratament în diferite staţiuni din România. Aceasta este concluzia pe care au tras-o reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii
Mai multe persoane decedate din Suceava au fost trimise la tratament în diferite staţiuni din România.
Aceasta este concluzia pe care au tras-o reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) după un control efectuat acum câteva săptămâni la Casa Judeţeană de Pensii Suceava. Potrivit raportului întocmit de inspectorii CNPAS, în perioada 2002-2003, funcţionarii CJP Suceava au emis mai multe bilete de tratament pe numele unor pensionari care erau morţi.
Mort de doi ani, dar trimis la tratament
Cazul cel mai flagrant este al lui Gheorghe Anghelina, un bărbat din Suceava, mort în 2001, dar "trimis" la tratament în 2003. Un alt exemplu: în 2002, în staţiunea Vatra Dornei "s-au tratat" trei bătrâni, cu vârste cuprinse între 80 şi 85 de ani.
Dacă unul dintre ei a murit în aceeaşi lună când "a primit" biletul, ceilalţi doi erau deja decedaţi de câteva luni bune. În 2003, în staţiunile Eforie Nord, Felix şi Sângeorz "au ajuns" alţi pensionari cu vârste între 78 şi 90 de ani.
Şi pentru Toader Pavăl, din localitatea Dumbrăveni, falsurile au fost grosolane. Potrivit certificatului de deces (vezi facsimil), decesul s-a produs în decembrie 2002, iar funcţionarii de la Casa Judeţeană de Pensii Suceava l-au trimis în staţiune la Eforie Nord un an mai târziu.
Fostul director general al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Viorel Neagu, este cercetat penal în acest moment pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.
În acelaşi dosar mai este cercetată şi soţia sa, care în calitate de medic a eliber