Un nou studiu dă un alt motiv pentru care ar trebui să consumăm o dietă care să conţină mai puţin zahăr. Acest gen de dietă nu numai că îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină, dar pare să „distrugă” şi acneea. Primele rezultate ale cercetării arată că factorii alimentari, cum ar fi conţinutul glicemic al produselor, sunt implicaţi în patogenia acneei.
Prin urmare, schimbările din dietă ar putea avea impact asupra simptomelor bolilor comune de piele, susţin specialiştii. Dr. Robyn N. Smith, de la Universitatea din Melbourne, Australia, a urmărit simptomele acneei la 43 de bărbaţi, cu vârste între 15 şi 25 de ani, care au consumat o dietă hipoglicemică sau una normală, timp de 12 săptămâni. (L.S.)
Un nou studiu dă un alt motiv pentru care ar trebui să consumăm o dietă care să conţină mai puţin zahăr. Acest gen de dietă nu numai că îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină, dar pare să „distrugă” şi acneea. Primele rezultate ale cercetării arată că factorii alimentari, cum ar fi conţinutul glicemic al produselor, sunt implicaţi în patogenia acneei.
Prin urmare, schimbările din dietă ar putea avea impact asupra simptomelor bolilor comune de piele, susţin specialiştii. Dr. Robyn N. Smith, de la Universitatea din Melbourne, Australia, a urmărit simptomele acneei la 43 de bărbaţi, cu vârste între 15 şi 25 de ani, care au consumat o dietă hipoglicemică sau una normală, timp de 12 săptămâni. (L.S.)