La Facultatea de litere a Universitatii Alexandru Ioan Cuza exista specializari la care s-au inscris si cate 5 candidati. Astfel, in cadrul domeniului de limba si literatura, la specializarea limba si literatura clasica, s-au inscris doar 5 candidati, iar la limba si literatura rusa s-au inscris 9 candidati. Nici in cazul domeniului limbi moderne aplicate situatia nu este mai buna, unde la specializarea limbi moderne aplicate in germana s-au inscris 8 candidati si doar 11 candidati au optat pentru specializarea limbi moderne aplicate in franceza.
"Depinde de Facultatea de litere modul in care vor fi sprijinite aceste specializari, dar, in general, politica universitatii este de a sprijini specializarile care sunt in dificultate, chiar daca pe moment nu au prea mare cautare", a declarat Gheorghe Popa, prorector la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. O situatie ceva mai buna se regaseste la specializarea de limba italiana, unde s-au inscris 21 de candidati, la literatura comparata, cu 22 de candidati inscrisi si la specializarea studii culturale, cu 24 de candidati inscrisi, dar si la aceste specializari numarul candidatilor inscrisi este in scadere fata de anii trecuti. "Politica de recrutare a studentilor se face la nivel de facultate, dar universitatea va sprijini profesorii specialisti in domeniile mai putin cautate. Se vor gasi si alte activitati pentru ei pentru ca acestia sa isi pastreze norma, cum ar fi contracte pentru diferite activitati de cercetare", a precizat prorectorul Popa.
La Facultatea de litere a Universitatii Alexandru Ioan Cuza exista specializari la care s-au inscris si cate 5 candidati. Astfel, in cadrul domeniului de limba si literatura, la specializarea limba si literatura clasica, s-au inscris doar 5 candidati, iar la limba si literatura rusa s-au inscris 9 candidati. Nici in cazul domeniului limbi