Zilele acestea au loc cursurile unei scoli de vara cu privire la prevenirea traficului de fiinte umane. Manifestarea, care beneficiaza de participare internationala, este organizata de catre Asociatia europeana a studentilor de drept filiala Iasi (ELSA) in colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza. Cursurile au inceput in data de 12 august si vor dura pana pe 19 august. La aceste cursuri participa 10 persoane din Iasi si 4 din strainatate, dintre care doi avocati din Finlanda, care lucreaza cu victimele traficului de persoane, si doi studenti la drept din Slovacia, care sunt specializati pe aceasta tema.
Traficul de fiinte umane este o violare a numeroase legi internationale si a drepturilor omului si este realizat de criminali, care adesea sunt membri ai unor retele criminale trans-nationale bine organizate. "In cadrul acestor cursuri, se vorbeste despre adoptiile internationale, acestea fiind cele mai frecvente cazuri de trafic de persoane, si se analizeaza sociologia acestor cazuri. Vor fi prezente si o serie de organizatii nonguvernamentale care vor impartasi din experienta lor in aceste cazuri si, de asemenea, vor fi si interventii din partea celor de la Crucea Rosie, si se vor realiza si training-uri despre cum se poate combate traficul de fiinte umane", a declarat ieri Cristinel Buzatu, organizator de proiect. Programul va cuprinde sambata si o excursie in Bucovina, pentru participantii din strainatate si pentru doritorii din municipiul Iasi.
Zilele acestea au loc cursurile unei scoli de vara cu privire la prevenirea traficului de fiinte umane. Manifestarea, care beneficiaza de participare internationala, este organizata de catre Asociatia europeana a studentilor de drept filiala Iasi (ELSA) in colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza. Cursu