Elevii care au mai avut de sustinut corigente intre 13 si 15 august si au trecut cu bine de acestea se pot inscrie pana vineri la examenul de bacalaureat.
Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, va incepe luni, 20 august, cu prima proba orala, cea la limba si literatura romana.
Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine proba orala de limba si literatura materna pe 21 august.
In data de 22 august va avea loc proba orala la limba si literatura moderna, care va fi urmata, pe 23 august, de prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana.
Proba scrisa la limba si literatura materna va fi sustinuta de elevii apartinand minoritatilor in data de 24 august.
Pe 27 august se va sustine proba obligatorie a profilului, proba scrisa, denumita si 'proba D'.
Proba la alegere corespunzatoare specializarii, scrisa sau practica, va avea loc pe 28 august. Aceasta va fi urmata, in data de 29 august, de proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, proba scrisa sau practica.
Rezultatele vor fi afisate pe 31 august, pana la orele 16,00. Contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16,00 si 20,00 si vor fi rezolvate in zilele de 1 si 2 septembrie. Rezultatele finale vor fi afisate pe 3 septembrie.
Pentru a promova examenul de bacalaureat, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 sau calificativul ''admis'' la fiecare proba orala si sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica de examen iar in final media generala sa fie minim 6,00.
Pentru candidatii care obtin media generala 5,99, aceasta se rotunjeste la 6,00.
Absolventii de liceu care au mai sustinut examenul de bacalaureat de inca doua ori si cei de la liceele particulare vor trebui sa plateasca o taxa de 190 de lei.
Elevii c