Pretul zaharului ar putea fi majorat cu 10-15% in toamna acestui an, ca urmare a evolutiei cursului valutar, a cresteriii costurilor la utilitati si transport si a secetei, care ar putea reduce materia prima disponibila, potrivit Patronatului Zaharului din Romania. "Scumpirea s-ar putea face simtita in lunile octombrie, noiembrie, decembrie, cand va fi recoltata sfecla si va fi o intrare de zahar pe piata. Costurile la gaz, curent, electricitate, combustibil, care reprezinta 80% din costurile care aduc produsul pe raft, au crescut toate, astfel ca o scumpire la zahar este normala", a declarat directorul executiv al patronatului, Gheorghe Bejan. Consumul anual de zahar din Romania este de aproximativ 550.000 de tone. Pretul zaharului ar putea fi majorat cu 10-15% in toamna acestui an, ca urmare a evolutiei cursului valutar, a cresteriii costurilor la utilitati si transport si a secetei, care ar putea reduce materia prima disponibila, potrivit Patronatului Zaharului din Romania. "Scumpirea s-ar putea face simtita in lunile octombrie, noiembrie, decembrie, cand va fi recoltata sfecla si va fi o intrare de zahar pe piata. Costurile la gaz, curent, electricitate, combustibil, care reprezinta 80% din costurile care aduc produsul pe raft, au crescut toate, astfel ca o scumpire la zahar este normala", a declarat directorul executiv al patronatului, Gheorghe Bejan. Consumul anual de zahar din Romania este de aproximativ 550.000 de tone.