Cartofii si alte produse prajite ar putea provoca leziuni ale creierului si chiar maladia Alzheimer, sustin specialistii americani de la colegiul Albert Einstein, citati de publicatia britanica The Sun.
Pericolul il constituie acrilamidele, substante chimice toxice eliberate in timpul prajirii produselor care contin amidon, cum ar fi cartofii.
Acrilamidele sunt continute si in fumul de tigara.
Studiul expertilor americani arata ca aceeasi substanta a fost depistata in creierul pacientilor bolnavi de Alzheimer.
Oamenii de stiinta americani au declarat ca este nevoie de cercetari aprofundate.
Exista dovezi legate de influenta negativa a acrilamidelor asupra organismului uman, cum ar fi cresterea riscului de aparitie a cancerului si chiar scaderea fertilitatii la barbati.
Cartofii si alte produse prajite ar putea provoca leziuni ale creierului si chiar maladia Alzheimer, sustin specialistii americani de la colegiul Albert Einstein, citati de publicatia britanica The Sun.
Pericolul il constituie acrilamidele, substante chimice toxice eliberate in timpul prajirii produselor care contin amidon, cum ar fi cartofii.
Acrilamidele sunt continute si in fumul de tigara.
Studiul expertilor americani arata ca aceeasi substanta a fost depistata in creierul pacientilor bolnavi de Alzheimer.
Oamenii de stiinta americani au declarat ca este nevoie de cercetari aprofundate.
Exista dovezi legate de influenta negativa a acrilamidelor asupra organismului uman, cum ar fi cresterea riscului de aparitie a cancerului si chiar scaderea fertilitatii la barbati.