Pentru prima data anul acesta, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a hotarat sa subventioneze, la nivel national, peste 10 mii de locuri la scolile postliceale. Astfel, pentru judetul Iasi un numar de 13 de unitati de invatamant de acest gen va avea cate o clasa cu finantare de la buget. Pentru absolventii de liceu care au ratat admiterea la o facultate este o sansa buna de a continua studiile. Daca in anii precedenti tinerii plateau aceste cursuri, acum invatamantul postliceal primeste subventii de la stat. Cele mai multe locuri au fost repartizate in domenii ca sanatate, constructii, turism sau finante-banci.
"Admiterea la scolile postliceale se va face pe baza diplomei de bacalaureat si a rezultatelor obtinute pe parcursul liceului. Am recomandat unitatilor de invatamant de profil sa isi faca si reclama pentru a putea atrage cat mai multi candidati", a declarat Camelia Gavrila, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi (ISJ). Doar absolventii de liceu cu rezultate bune pe parcursul scolii vor beneficia de un loc subventionat, ceilalti tineri care vor fi admisi la una dintre aceste scoli vor plati o taxa. In judetul Iasi, absolventii au de ales dintr-o paleta larga de calificari, cum ar fi tehnician infrastructura retele telecomunicatii, tehnician pentru controlul calitatii produselor agroalimentare sau asistent medical balneo-fiziokinetoterapie si recuperare. Printre scolile postliceale care ofera aceste clase se numara Grupul Scolar Dumitru Mangeron, Scoala Postliceala Sanitara sau Grupul Scolar Vasile Adamachi.
Pentru prima data anul acesta, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a hotarat sa subventioneze, la nivel national, peste 10 mii de locuri la scolile postliceale. Astfel, pentru judetul Iasi un numar de 13 de unitati de invatamant de acest gen va avea cate o clasa cu