Pipăind pe un teren pentru care n-are nici măcar alfabetizarea necesară, domnia sa a ajuns intr-un anume moment la impărţirea administrativă a ţării din 1968.
Printre vrutele şi nevrutele spuse de Traian Băsescu la deschiderea Şcolii de vară pentru tineret "Comunităţii romăneşti şi identitatea europeană" s-a aflat, la un anume moment, şi părerea despre actuala impărţire administrativă a ţării. Domnul preşedinte al tuturor romănilor din PD şi PLD ar dori ca Romănia să fie impărţită in 9-12 regiuni. De ce doreşte Traian Băsescu o nouă impărţire administrativă a ţării nu credem că trebuie să ne străduim a afla. E vorba, cum s-a mai intămplat şi in alte ocazii din anii săi de mandat, de o părere ivită in timp ce privea pe fereastra maşinii care-l ducea, cu SPP-işti cu tot, spre locul discursului, sau, de cele mai multe ori, ivită in timp ce-şi potrivea microfonul.
Spunem aceasta, deoarece teza noii impărţiri administrative n-a beneficiat din partea preşedintelui de o prezentare coerentă, argumentată, singura dovadă ce ne-ar fi arătat că e vorba de un proiect şi nu de o vorbă aruncată in vănt.
Primul drept pe care Traian Băsescu s-a zbătut să şi-l dobăndească după aşezarea la Cotroceni a fost cel de a spune ce-i trece prin cap in apariţiile in faţa naţiunii. Din acest punct de vedere, cei doi ani de mandat alcătuiesc un munte de vorbe care, oricăt s-ar sforţa, nu poate da naştere nici măcar unui şoricel.
Fericit că, spre deosebire de vremea cănd se afla in Opoziţie, tot ce spune acum e preluat şi comentat de presă, Traian Băsescu işi dă cu părerea in toate domeniile: de la lovitura de colţ la fotbal pănă la cultivarea verzei timpurii, la legumicultură.
Sub acest semn, la Şcoala de vară pentru tineret, domnia sa a lăsat baltă prezentul brusc şi dat o raită in istoria patriei.