Un factor important in combaterea incalzirii globale este reprezentat de reducerea consumului zilnic de carne de vita in tarile dezvoltate. Aceasta este concluzia unui studiu facut de cercetatorii australieni din cadrul Centrului National de Epidemiologie si Sanatate Publica din Camberra. Studiul a fost publicat joi in revista medicala engleza The Lancet, transmite AFP, citat de Mediafax.
"Daca nu se actioneaza pentru a reduce volumul de gaze de sera emise de vite si daca populatia gobala va creste cu 40% pana in 2050, consumul zilnic de carne de vita va trebui sa fie redus la 90 de grame de persoana pentru a limita emisiile in acest sector", au avertizat cercetatorii.
Consumul mediu zilnic de carne de vita la nivel mondial este in prezent de 100 de grame de persoana. Exista insa diferente mari de consum intre tarile dezvoltate, unde consumul zilnic este de 200 - 250 de grame si statele sarace sau in curs de dezvoltare unde consumul zilnic este de 20 - 25 de grame.
Agricultura emite 22% dintre emisiile globale de gaze care provoaca efectul de sera. Acest procent este asemanator cu emisia de gaze datorat activitatilor industriale dar superior celui datorat transporturilor se specifica in studiul cercetatorilor australieni. Procesul de crestere a vitelor, mai ales transportul si hranirea acestora, provoaca 80% din totalul emisiilor de gaze pe care le genereaza agricultura.
Un factor important in combaterea incalzirii globale este reprezentat de reducerea consumului zilnic de carne de vita in tarile dezvoltate. Aceasta este concluzia unui studiu facut de cercetatorii australieni din cadrul Centrului National de Epidemiologie si Sanatate Publica din Camberra. Studiul a fost publicat joi in revista medicala engleza The Lancet, transmite AFP, citat de Mediafax.
"Daca nu se actioneaza pentru a reduce volumul