Un restaurant în vârful unui far. Altul în interiorul unei capele medievale. V-aţi imaginat vreodată că în aceste locuri puteţi lua masa?
Este vorba despre locuri unice, cu decoruri surprinzătoare, ai căror proprietari au hotărât că sunt ideale pentru a fi transformate în restaurante. Decorurile sunt gândite şi prelucrate până în cele mai mici detalii şi nimic nu este trecut cu vederea de cei care nu au alt scop decât acela de a oferi clienţilor momente pline de destindere. Servirea cinei aici poate reprezenta o evadare într-un univers original, unde puteţi admira şi mai ales trăi o experienţă inedită.
Auberge Angevine, restaurantul-capelă
Situat în localitatea franceză Angers, aici aveţi posibilitatea de a lua cina într-o capelă neogotică din secolul XIX, care creează perfect atmosfera medievală. Pereţii sunt decoraţi cu numeroase fresce, vitralii, icoane şi candelabre. Meniul este constituit din specialităţi medievale de la sfârşitul secolului XV. Chelnerii, îmbrăcaţi în costume de epocă, sunt mereu la dispoziţia clienţilor, care au la rândul lor posibilitatea de a închiria astfel de ţinute. În fiecare seară sunt organizate spectacole precum cele care se desfăşurau în evul mediu la curţile regale.
Jules Verne - în vârful Turnului Eiffel
La cel de-al doilea etaj al monumentului-emblemă al Parisului, Turnul Eiffel, există un restaurant numit Jules Verne. Aflat la o altitudine de 123 de metri, acest local oferă una dintre cele mai impresionante panorame asupra Parisului. Alain Reix, bucătarul-şef al acestui restaurant de 15 ani, oferă clienţilor numeroase specialităţi.
Le Breguet, avionul-restaurant
Aflat în localitatea Fontenay-Tresigny, avionul realiza în urmă cu mai mulţi ani curse între Paris, Marsillia şi Alger. Ultima a fost efectuată în 1968. De atunci, a fost transformat în restaura