Inspectorii primariei iesene au anuntat nu mai fac fata masinilor abandonate din oras. "Se inmultesc precum ciupercile dupa ploaie. Desi mergem mereu pe teren, ii somam, ridicam masinile, numarul lor este in continua crestere. Cred ca motivul pentru care se intampla acest lucru este faptul ca sumele pe care le-ar lua din vanzarea masinii sunt mai mici decat costurile de transport pana la baza de depozitare", a afirmat Gabriel Gherghesanu, inspector in cadrul Biroului Reglementare Transporturi Urbane (BRTU). In acest moment, masinile abandonate din Iasi sunt ridicate cu trei masini speciale prevazute cu o platforma.
Numai in ultimul an au fost ridicate peste 250 de masini, din care aproximativ 220 au fost vandute. "Primaria actioneaza pentru inlaturarea vehiculelor abandonate de pe domeniul public, deoarece majoritatea acestora ocupa spatii de parcare, zone verzi, impiedica fluenta traficului in anumite zone din oras si genereaza un efect negativ asupra esteticului orasului", a adaugat Gabriel Gherghesanu. Conform Legii nr. 421 din 2002, vehiculul fara stapan este vehiculul de orice categorie, fara placuta de inmatriculare sau alte marcaje oficiale, stationat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ teritoriale, al carui proprietar sau detinator legal este necunoscut. Aceste masini pot fi ridicate fara somatie. Daca nimeni nu le revendica in 30 de zile de la data ridicarii, acestea trec in proprietatea privata a primariei. Pentru a-si recupera autovehiculul, proprietarul trebuie sa dovedeasca, pe baza talonului vechi si a numarului de sasiu, ca acesta ii apartine si sa achite taxele si cheltuielile efectuate cu ocazia transportarii si depozitarii.
Inspectorii primariei iesene au anuntat nu mai fac fata masinilor abandonate din oras. "Se inmultesc precum ciupercile dupa ploaie. Desi mergem me