Majoritatea declară că după încheierea gimnaziului vor continua studiile la liceu.
Copiii din familiile migrante fac cele mai multe călătorii în străinătate, conform celor mai noi date ale fundaţiei SOROS. Dacă dintre copiii care au ambii părinţi acasă, doar 14% au plecat în călătorii în străinătate, copiii care au ambii părinţi plecaţi la muncă au avut posibilităţi mai mari de a pleca din ţară, majoritatea în vizite la părinţi (34 %).
20 % chiar şi-au petrecut vacanţa de vară în străinătate, alături de aceştia. 22 % din cei care au doar tatăl plecat şi 16 % din cei care au doar mama plecată au ieşit cel puţin o dată din ţară. Dintre copiii cu părinţi foşti imigranţi 17 % au călătorit anul acesta.
În plus, micuţii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate trăiesc mai bine decât ceilalţi din punct de vedere financiar. Datele statistice arată că, faţă de „familiile non-migrante”, mai muţi copii din „familii migrante” au beneficiat de îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, au bunuri „ tentante” precum DVD playere, console de jocuri video, biciclete, calculatoare. Nici telefoanele mobile nu lipsesc din familiile de migranţi, iar 98% dintre copiii au propriul lor telefon.
Faptul că românii pleacă la muncă în străinătate are o influenţă pozitivă asupra perspectivelor copiilor, care au contacte şi cu alte modele culturale şi valorizează mai mult educaţia. Majoritatea declară că după încheierea gimnaziului vor continua studiile la liceu. Totuşi, unii dintre ei sunt tentaţi să plece din ţară şi să îşi întrerupă studiile, mai ales dacă provin din familii cu venituri mai mici şi educaţie mai modestă. (C.N.)
Majoritatea declară că după încheierea gimnaziului vor continua studiile la liceu.
Copiii din familiile migrante fac cele mai multe călătorii în străinătate, conform celor mai noi date ale fundaţiei SOROS. Dacă dintre copiii ca