Stilul ei, valabil pentru toate vârstele şi tipurile de activităţi, o face preferată în mediul "corporate woman". "Niciodată, când desenez o schiţă, nu mă gândesc la o femeie anume, ci Stilul ei, valabil pentru toate vârstele şi tipurile de activităţi, o face preferată în mediul "corporate woman".
"Niciodată, când desenez o schiţă, nu mă gândesc la o femeie anume, ci la toate femeile pe care le văd în jurul meu". Citatul îi aparţine Donnei Karan, creatoarea de modă americană care a definit atât de bine spiritul cosmopolit al New York-ului, încât i-a introdus iniţialele în logo-ul său: DKNY.
Cu o mamă manechin, un tată croitor şi un bunic care a lucrat în acelaşi domeniu, nu este surprinzător că "papesa" modei americane şi-a ales cu uşurinţă o profesie care îi vine "mănuşă". Donna Karan s-a înscris la Cursurile Parson School Of Design din New York, dar nu le-a terminat niciodată.
A preferat să urmeze un stagiu de pregătire la atelierele Annei Klein, unde i s-a oferit un promiţător post de stilistă şi de femeie de afaceri. Moartea profesoarei sale, cea care a învăţat-o toate tainele croiurilor şi ale texturilor, în 1969, o propulsează pe Donna Karan în fruntea companiei şi preluând conducerea atelierelor. De la Anne Klein, Donna a deprins ceea ce va aplica apoi pe tot parcursul carierei sale independente şi îi va conferi stilul propriu, împământenit apoi la toate femeile care lucrează în mediul corporate: sportswear luxos şi facil (tipic pentru americanii mereu grăbiţi, care văd latura practică a modei, fără niciun fel de compromis făcut inutilităţii) croite simplu, dar elegant, din materialul cel mai confortabil: stretch sau jerseu de culoare închisă, negru sau bleumarin.
A consacrat culoarea eleganţei
Meticuloasă şi dornică să atingă un public cât mai larg, fără să facă rabat de la calitate, Karan a propus un mod de a te îmbrăca ec