Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, impreuna cu Fundatia Pro Women, au implementat un proiect transfrontalier cu Republica Moldova de crestere a capacitatii sectorului educational de peste Prut. Astfel, astazi la Chisinau, in sala de sedinte a Ministerului Educatiei si Tineretului din Republica Moldova, are loc o intalnire in cadrul programului Phare de vecinatate intitulat "Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea de servicii socio-educationale pentru tineri".
La reuniune iau parte, printre altii, Irina Barbalata, presedintele Fundatiei Pro Women, Camelia Gavrila, inspector scolar general in cadrul ISJ si inspectorii de specialitate Radu Lupuleasa si Liliana Rujanu. "Scopul principal al intalnirii este de crestere a capacitatii sectorului educational din Republica Moldova de a oferi servicii de prevenire a riscului de excluziune sociala a persoanelor dezavantajate din regiune, cu precadere a tinerilor cu varsta intre 15 si 18 ani. Echipa de proiect urmareste transferul de expertiza din partea partii romane catre partea moldoveneasca prin intermediul instruirii unor profesori, consilieri scolari si angajati ai Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca din Republica Moldova", a declarat Radu Lupuleasa. In cadrul intalnirii se vor stabili detaliile tehnice ale derularii programului, va fi prezentat si discutat graficul activitatilor de instruire. Din partea ISJ Iasi va sustine cursuri de instruire o echipa de patru formatori in perioada noiembrie 2007 - februarie 2008, alaturi de formatorii Fundatiei Pro Women si ai Asociatiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi. Cursurile vor avea loc la Chisinau, Cahul, Balti, Orhei si Edinet.
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, impreuna cu Fundatia Pro Women, au implementat un proiect transfrontalier cu Republica Moldova de crestere a capacit