Suplimentele cu magneziu, înotul şi filmele de comedie vă pot distrage atenţia de la probleme. Sursa: Reuters
Una din cinci persoane care lucrează suferă de stres, arată un sondaj realizat de Societatea de Management al Stresului. Deşi organismul nostru este construit astfel încât să facă faţă unor episoade tensionate de maximum două-trei ori pe lună, majoritatea oamenilor se confruntă cu stresul în fiecare zi. „E ca şi cum ai cere unui alergător de viteză să participe la un maraton şi să alerge în acelaşi ritm ca pe distanţele scurte“, apreciază Neil Shah, fondatorul Societăţii de Management al Stresului. Iată câteva metode care v-ar putea ajuta să vă detensionaţi:
Învăţaţi tehnici de ancorare
1. Identificaţi factorii care vă provoacă stresul şi găsiţi soluţiile cu care îi puteţi învinge. Masajul, hipnoza, yoga sau trainingurile de management al stresului v-ar putea fi de folos. La un astfel de curs veţi învăţa că pauzele pe care le luaţi la serviciu nu vă mănâncă din timp, ci vă cresc energia.
De asemenea, veţi afla „tehnici de ancorare“, adică în ce fel vă puteţi desprinde de atmosfera tensionată de la serviciu, apelând la anumite emoţii şi sentimente. „Anumite stări, cum este cea de relaxare, pot fi induse, iar un terapeut vă poate învăţa cum să le accesaţi“, explică psihologul Marius Mierluşcă.
Luaţi suplimente cu magneziu
2. Nutriţia este şi ea importantă. Chiar dacă majoritatea oamenilor aleg să se calmeze cu un esspreso, o ciocolată sau un pahar de whisky, astfel de produse nu sunt de efect.
Studiile arată că dieta poate influenţa semnificativ starea emoţională şi fizică. Astfel, mai bine renunţaţi la cofeină, zahăr şi nicotină şi înlocuiţi-le cu magneziu. Acesta se găseşte în suplimente de la farmacie, dar şi în legume, nuci, seminţe. „Studiile făcute pe studenţi care