Peste 1,14 milioane de persoane au aderat la fondurile de pensii private obligatorii, la o lună de la demararea sistemului. Una din garanţiile sistemului de pensii este faptul că acesta va Peste 1,14 milioane de persoane au aderat la fondurile de pensii private obligatorii, la o lună de la demararea sistemului.
Una din garanţiile sistemului de pensii este faptul că acesta va atrage cei mai mulţi bani de pe piaţa românească, exemplele de tip "FNI" sau "SAFI" nefiind posibile datorită reglementărilor legale stricte. De altfel, fondurile de pensii nici nu pot da faliment, doar administratorul lor putând intra în această procedură.
Aproximativ 1,142 milioane de persoane au aderat, în perioada 17 septembrie-15 octombrie, la un fond de pensii privat obligatoriu (Pilonul II), cele mai multe adeziuni revenind ING Fond de Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii şi Aviva Fond de Pensii. Cifrele au fost anunţate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) în baza rapoartelor depuse de 15 administratori din cei 18 autorizaţi să activeze pe Pilonul II. Restul administratorilor ori au intrat recent pe piaţa pensiilor, ori nu au încheiat nicio adeziune.
Conform datelor CSSPP, circa 40% din numărul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani au aderat la Pilonul II. "Cifra arată interesul acestui segment de clienţi pentru care, potrivit legislaţiei, aderarea este un act opţional", a declarat, joi, preşedintele CSSPP, Mircea Oancea, în cadrul unei conferinţe de specialitate. Pentru cei cu vârsta sub 35 de ani, unde aderarea era obligatorie, procentul celor care au semnat un contract se situează la circa 65%.
Oancea a adăugat că numărul dublelor semnături se situează în jurul cifrei de 20.000, adică circa 2% din totalul contractelor de adeziune semnate în perioada 17 septembrie - 15 octombrie. La această dată, din totalul persoanelor c