În alimentaţia care ne poate feri de bolile sezonului rece trebuie să predomine fructele, cerealele şi legumele Sistemul imunitar este o "barieră" a organismului, care ne apără în
În alimentaţia care ne poate feri de bolile sezonului rece trebuie să predomine fructele, cerealele şi legumele
Sistemul imunitar este o "barieră" a organismului, care ne apără în faţa bacteriilor, virusurilor sau a oricăror alte tipuri de microbi. Construirea unui sistem imunitar puternic trebuie să reprezinte o prioritate pe termen lung pentru fiecare dintre noi.
Este nevoie de o îngrijire zilnică, a propriului organism, printr-o dietă corespunzătoare. Acest lucru nu trebuie făcut doar în momentele de slăbiciune, pe care le resimţim atunci când se instalează oboseala, diverse infecţii, răceli sau alergii.
Nutriţioniştii afirmă în unanimitate că alimentaţia fiecăruia dintre noi este o reflectare a firii noastre. Potrivit acestor "suntem ceea ce mâncăm", deoarece atunci când mâncăm consistent şi sănătos, oferim organismului materia primă necesară pentru reconstruirea imunităţii, însă atunci când ne încărcăm cu alimente grele, nu facem decât să ne dezechilibrăm organismul.
"O dietă sănătoasă trebuie să îndeplinească anumite condiţii. În primul rând, trebuie să conţină toate grupele de hrană, dar să predomine fructele proaspete, legumele şi zarzavaturile de sezon, cerealele integrale şi produsele lactate", a explicat Teresa Cheung, medic nutriţionist, autoarea a 16 cărţi dedicate problemelor de sănătate şi nutriţie.
Criterii de selecţie a alimentelor
Lactatele trebuie să conţină un procent cât mai mic de grăsimi, cu toate că ideal ar fi ca grăsimile să fie eliminate în totalitate.
Când se aleg cerealele integrale este bine să se evite grâul deoarece acesta provoacă deseori alergii. Sunt preferate în schimb cereale precum orzul, ovăz