Traseul triumfal al lui Al Gore continuă. Oscar, Nobel pentru Pace, în total peste 50 de trofee, acesta este bilanţul de până acum al documentarului în realizarea căruia s-a implicat, „An Inconvenient Truth”.
Cel mai recent premiu, obţinut luni seară la cea de-a 35-a ediţie a Premiilor Emmy International, a avut o dublă semnificaţie. I-a fost decernat atât pentru contribuţia sa la lansarea televiziunii prin cablu Current Tv (post care se bazează pe filmuleţe create de public), cât şi pentru lupta împotriva încălzirii globale.
Cel însărcinat cu prezentarea premiantului a fost Robert De Niro, care l-a elogiat pe Gore pentru eforturile de a promova umanitatea din fiecare. Starul a plusat, declarând că „secundul” lui Bill Clinton şi-a dedicat întreaga viaţă binelui public şi a continuat s-o facă „şi după ce a fost ales preşedinte în 2000 şi dat afară din birou de către Curtea Supremă”.
Gore a făcut un apel către cei prezenţi la ceremonie, să-l sprijine în campania sa de a salva planeta. „Criza de mediu este, de departe, cea mai serioasă provocare cu care s-a confruntat până acum civilizaţia. Ne confruntăm în prezent cu un caz de urgenţă la nivel planetar. Mai avem timp să-l rezolvăm. Iar televiziunea, acest mediu atât de puternic, poate fi parte a soluţiei, fiindcă reţelele şi canalele din toată lumea pot ajuta vorbind despre acest subiect cât încă mai e vreme”.
Seara a fost dominată de producţiile britanice, care au adunat 8 nominalizări. Unul dintre cei mai cunoscuţi învingători a fost actorul şi scriitorul englez Stephen Fry, recompensat cu un International Emmy pentru documentarul său „Stephen Fry - The Secret Life of the Manic Depressive”, despre experienţele proprii şi cele ale altor persoane care suferă de tulburări bipolare. Printre celebrităţile care au trecut prin episoade de cădere nervoasă, intervievate în film, se numără Robbie Will