Nu stiati ca in Bucuresti exista o cafenea nigeriana. Adevarat? Undeva pe strada Toamnei, cum veniti dinspre Mosilor spre Romana faceti stinga inainte de Liceul Cantemir si acolo, la numarul 63, deschisa de aproximativ o luna si ceva, intr-o casa cu intrare la strada, dai de cafeneaua Nigeria. Doua incaperi micute, divizind spatiul intr-un mod deja consacrat – fumatori si nefumatori (in cele doua dati cind mi-am baut cafelele in miez de noapte, la nefumatori nu se gasea nimeni) –, un bar si in spatele lui un individ prietenos chiar si cind te anunta ca nu exista triplu sec pentru cafeaua Kwara, niste genti fistichii de vinzare, prilej de entuziasm pentru prezentele feminine pe care le incinta culorile si desenele, si legatura wireless la Internet. Asa ca tocmai bine sa vii cu laptopul, sa scrii mailuri cui trebuie sa scrii in timp ce bei cocktailuri de cafea cu alcool.
Cafeaua Kwara contine, in principiu, triplu sec, iar pe linga triplu sec amaretto, crema de whisky, ciocolata, frisca si scortisoara. indulcitorul vine in trei variante – zahar alb, zahar brun si miere. Si, desigur, un fursec. Cafeaua Binine (cafea, vin incalzit, crema de whisky, frisca, scortisoara) pare a avea mai mult alcool decit cafeina, tocmai bine pentru o cafea in miez de noapte. Vinul incalzit si crema de whisky dau chef de palavre despre viitor. Despre viitorul tau si al celorlalti. Aroma de scortisoara te poate face insa usor nostalgic: cine n-are amintiri cu miros de scortisoara?
Cind comanzi bere, ai parte de o mica surpriza. Barmanul zimbeste, deschide frigiderul, scoate o cutie de Heineken, una de Silva, toarna continutul in pahar – iata berea comandata. Afara ploua inspumat, daca ningea am fi baut niste vin, dar pina la urma e buna si berea la cutie, chit ca nu ne asteptam la asta, dar e un prilej bun sa incepem sa ne intrebam daca berea la sticla are alt gust decit b