La Londra, in cofetăria unei romănce, cozonacii şi brănzoaicele stau alături de minunate prăjituri franţuzeşti sau italiene.AFACERE DULCE - Cofetăria Simonei din capitala engleză
La Londra, in cofetăria unei romănce, cozonacii şi brănzoaicele stau alături de minunate prăjituri franţuzeşti sau italiene.
Â
Pe o străduţă ingustă şi intimă, ce duce spre Convent Garden, cu magazine de suveniruri şi cafenele presărate de o parte şi de alta, se află şi Simoneâs Patisserie. O cofetărie cochetă, cu mese aşezate in buza trotuarului, menite să impiedice turiştii şi să-i ispitească la "un treat", cum spun englezii. Adică la un răsfăţ in limba de pe Dămboviţa.
Simona a venit in Anglia cu şase ani in urmă. Prietenul ei era de ceva vreme aici. Şi-au făcut o familie şi au pornit-o de la zero. Soţul are azi o firmă de construcţii, iar Simona şi-a deschis de căteva luni o patiserie. "De ce patiserie? E o pasiune mai veche. Sunt un om cu o mare atenţie la detaliu. In ultima vreme comunitatea romănească s-a mărit. Mulţi se căsătoresc aici, işi botează copiii. Mai toţi au sarmale pe masă şi de aceea m-am găndit că nu poate exista o petrecere romănească fără tradiţionalele noastre prăjituri. Acelea aduc in final deliciul sărbătorii. Cea mai mare mulţumire a mea e că după nuntă vin mirii cu flori şi imi spun că a rămas friptura pentru tort", povesteşte cofetăreasa.
DE SUCCES. Simona a făcut cursuri de specializare in Franţa, Italia şi Germania. De la francezi a "furat" tehnici de design, de la nemţi, secrete ale cofetăriei clasice, iar la italieni s-a specializat. Asul din măneca Simonei e chiar modul in care prepară dulciurile. "Folosim doar produse naturale, fără chimicale sau amelioratori. La noi ciocolata işi schimbă culoarea in trei zile. Aşa că totul e permanent proaspăt, iar prăjiturile pot fi consumate fără restricţie de copii,