CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Aromele folosite sunt artificiale
Eticheta produsului nu este foarte generoasă, deşi este suficient de lungă. Nu ştim din ce sunt preparate rahatul şi nici umplutura de nucă.
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Aromele folosite sunt artificiale
Eticheta produsului nu este foarte generoasă, deşi este suficient de lungă. Nu ştim din ce sunt preparate rahatul şi nici umplutura de nucă.
Cozonac de post după reţetă modernă. Adică avănd premixuri şi aditivi alimentari. Ingredientele lui trecute pe etichetă sunt: "Făină de grău, zahăr, premix aluat (făină de grău, dextroză, gluten de grău, zahăr, emulsificatori: mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471, făină de soia, aromă naturală, ulei hidrogenat de rapiţă, colorant E 101 - riboflavină sau riboflavină 5â fosfat, E 160 a - betacaroten, enzime, acid ascorbic - E 300), rahat, ulei vegetal, drojdie, pesmet, stafide, umplutură de nucă, cacao, sare iodată, ameliorator de panificaţie, arome identic naturale: vanilie, lămăie, rom, colorant: tartrazină - E 102". Dacă veţi consuma 100 de grame din cozonacul de post analizat veţi acumula 297 kcal/1.247 kj, proteine 8,4 g, lipide 3,4 g, glucide 56,34 g.
ANALIZÃ.... Cozonacul analizat este un produs de cofetărie-patiserie din categoria alimentelor dezechilibrate nutriţional, cu un exces de zaharuri cu absorbţie rapidă şi index glicemic foarte ridicat. Acesta este periculos pentru pancreasul endocrin, care este forţat să secrete cantităţi mari de insulină intr-un timp foarte scurt, provocănd oscilaţii ale glicemiei, atenţionează profesorul Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Pe lăngă făina de grău, cozonacul conţine şi premixuri, emulgatori, uleiuri hidrogenate (margarină) periculoase pentru sănătate, coloranţi artificiali nocivi (E102), arome artificiale. Conţi