Fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Marian Santion, a dat in judecata Ministerul de Interne si Reforma Administrativa (MIRA) pentru ca a fost filat si urmarit fara mandat legal. Potrivit ziarului Romania libera, faptele reclamate s-au produs dupa ce Santion, in calitate de consilier al ministrului de Interne, a cerut institutiilor statului sa precizeze daca generalii din conducerea ministerului au facut politie politica, daca au participat la reprimarea manifestantilor din decembrie 1989 sau la mineriade ori daca au avut dosare penale de coruptie.
Conflictul lui Santion cu generalii a inceput in momentul in care acesta i-a inaintat ministrului de Interne un raport cu inalti ofiteri suspectati de fapte de coruptie. Dupa ce a mai depistat ca multi inalti ofiteri ar fi facut declaratii false pentru a obtine locuinte, Santion a fost destituit din functia de sef al DGA si numit consilier al ministrului pe probleme de reformare.
Mai mult, dupa ce a cerut informatii de la CNSAS despre eventuala apartenenta a unor ofiteri la sistemul represiv al statului comunist ministrul de Interne Cristian David a cerut incetarea detasarii lui Marian Santion la MIRA.
Marian Santion a fost laudat de institutiile europene in domeniu deoarece sub conducerea sa peste 2000 de politisti au fost arestati pentru mita. Debarcarea sa a fost criticata si de ambasadorul Olandei la Bucuresti.
In plus, Romania libera prezinta numele generalilor mentionati pe lista trimisa CNSAS in vederea verificarii sub aspectul colaborarii cu Securitatea ca politie politica. Fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Marian Santion, a dat in judecata Ministerul de Interne si Reforma Administrativa (MIRA) pentru ca a fost filat si urmarit fara mandat legal. Potrivit ziarului Romania libera, faptele reclamate s-au produs dupa ce Santion, in cali