Cotidianul prezinta in exlusivitate lista cu beneficiarii vilelor ANL din cartierul bucurestean Brancusi. Printre proprietarii acestor vile se numara ministri, secretari de stat, consilieri ministeriali si parlamentari, un general de politie, procurori si jurnalisti.
Proiectul ANL include 134 de vile cu 3, 4 si 5 camere care se construiesc in sectorul 6 al capitalei. Intrucat beneficiarii acestor case sunt persoane cu functii importante, conducerea ANL nu a facut prea mare publicitate proiectului. Cu toate acestea, cererea de case a fost mult mai mare decat oferta. In aceasta situatie a fost necesara o ierarhizare a doritorilor, in baza unor criterii de departajare.
Teoretic, tinerii cu varste pana in 35 de ani care nu au alta locuinta, sunt evacuati sau stau cu chirie intr-o casa nationalizata, precum si persoanele cu handicap ar trebui sa fie prioritari pe listele ANL. Insa, practic, cei care beneficiaza de aceste case sunt persoane cu functii importante, care nu indeplinesc nici unul dintre aceste criterii, informeaza Cotidianul.
Motivul pentru care acesti oameni importanti au apelat la serviciile oferite de ANL il constituie pretul scazut al caselor, care variaza intre 106 000 si 127 000 de euro, in functie de numarul de camere. Cu o astfel de suma se poate cumpara o garsoniera intr-o zona selecta a capitalei sau un apartament cu doua camere intr-un cartier modest.
In plus, Cotidianul prezinta pe larg situatia financiara a unor proprietari de vile construite prin ANL si mentioneaza faptul ca ANL tine ascunse criteriile si punctajul acumulat de beneficiari.
Cotidianul prezinta in exlusivitate lista cu beneficiarii vilelor ANL din cartierul bucurestean Brancusi. Printre proprietarii acestor vile se numara ministri, secretari de stat, consilieri ministeriali si parlamentari, un general de politie, procurori si jurna