După zece ani în care a fost „cel mai mişto“ loc de întâlnire a boemei din Capitală, clubul folkiştilor de pe bulevardul Mircea Vodă a fost desfiinţat.
Clubul folkiştilor Casa Eliad nu mai există. Ultimul concert pe scena din clădirea de pe Mircea Vodă nr. 5 a avut loc vinerea trecută, când, de la microfon, un prieten de-al casei, Ioan Gyuri Pascu, a cântat „Eliad, te iubim!“.
După zece ani în care a strâns aici cele mai frumoase amintiri ale boemei Capitalei, Casa Eliad se închide în urma expirării contractului de închiriere dintre cei care au administrat restaurantul şi clubul şi Casa de Cultură a Sectorului 3. Ca o ironie a sorţii, de curând, clubul a primit „Diploma de excelenţă“, semnată de primarul şi prefectul Capitalei, şi „un sincer La Mulţi Ani!“.
Eliad a fost înfiinţată în 1997. Mircea Bodolan, director al Casei de Cultură a Sectorului 3, i-a dat numele, în amintirea fostului Palat Eliad, loc al protipendadei în perioada interbelică. Au vrut să facă un club de folk. Şi pentru că nu aveau bani, au căutat investitori. Cristi Ghindăşanu e cel care a avut curajul să investească într-un loc de boemă, care a devenit, în timp, casa „familiei“ de folkişti ai României.
„Casa“ s-a mutat pe blog
După 500 de evenimente - concerte, lansări de carte, ateliere de poezie şi de teatru - şi milioane de vorbe şi cântece schimbate aici între artişti, seara, la bere, gazdele clubului şi-au strâns lucrurile - pozele, chitarele, vinilurile, viorile şi radiourile - şi se gră- besc să părăsească imobilul istoric până sâmbătă.
Ce se întâmplă cu „unul dintre cele mai mişto locuri“ din Bucureşti nu este ilegal, dar e mare păcat, spun prietenii fideli spiritului boem al clubului. Unii se consolează cu gândul că un nou sediu pentru club ar putea duce mai departe povestea frumoasă începută de Cristi Ghindăşanu