Batoanele energizante, iaurturile şi ceaiurile îmbuteliate pot ascunde multe grăsimi şi zaharuri. Sursa: Foto: Hepta
Dacă mănânci fructe ori legume, ştii sigur că sunt sănătoase şi că îţi aduc nutrienţi importanţi pentru organism. Unele alimente au însă reputaţia de a fi hrănitoare, când, de fapt, nu sunt, arată site-ul www.msnbc.msn.com.
Este vorba despre acele produse care conţin multe grăsimi şi mult zahăr, cum ar fi, spre exemplu, batoanele energizante.
Sfatul este să citiţi cu atenţie etichetele, dar ca să vă orientaţi mai uşor, iată câteva ponturi privind produsele care vă pot păcăli.
Batoanele energizante
Se ştie despre aceste produse că sunt o gustare excelentă atunci când urci pe munte. Sunt pline de ovăz, nuci, seminţe şi bucăţele de fructe uscate, aşa că nimeni nu le consideră nesănătoase.
Totuşi, multe dintre batoanele energizante conţin cantităţi mari de zahăr, ciocolată, diferite siropuri şi ingrediente artificiale care le fac la fel de dăunătoare precum bomboanele. Chiar şi batoanele care conţin mai puţin zahăr nu sunt foarte bogate în proteine, au foarte puţine fibre şi doar câteva vitamine şi minerale.
Dacă nu vă puteţi abţine să consumaţi asfel de produse, luaţi în calcul varianta de a vi le prepara singur. Amestecaţi cereale neprocesate, cum ar fi grâul nedecorticat, cu miez de nucă, seminţe şi bucăţi de fructe uscate, fără zahăr.
Ceaiurile îmbuteliate
Ceaiul din plante a tot fost lăudat pentru proprietăţile sale antioxidante. Substanţele speciale din frunzele de ceai, numite fitonutrienţi, nu vă pot proteja însă chiar de toate bolile. Specialiştii au căzut totuşi de acord că acestea sunt capabile să reducă riscul de atac de cord ori pe cel al apariţiei altor boli ale inimii.
De asemenea, aceste frunze de ceai pot ca