Romanii ajunsi in Spania, care s-au angajat sa serveasca prin restaurante sau baruri, sunt cu siguranta printre cei mai castigati. Motivele pentru care munca lor este atat de bine rasplatita nu tin insa in mod exclusiv de abilitatea cu care manuiesc tirbusonul sau eleganta cu care mentin paharele in echilibru pe o tava, ci mai degraba de...ceva probleme cu matematica a clientilor iberici.
De cand au trecut la euro, spaniolii trebuie sa inmulteasca orice suma cu 160, lucru nu tocmai usor se pare nici dupa 6 ani de exercitii. Astfel, ei ajung uneori sa lase ca bacsis aproape 50% din valoarea notei de plata. Daca adaugam la tabloul general si inflatia ultimilor ani, mai mare in Spania decat in tarile vecine, nota de plata pe care clientul spaniol trebuie s-o plateasca poate deveni ingrijoratoare.
Romanii ajunsi in Spania, care s-au angajat sa serveasca prin restaurante sau baruri, sunt cu siguranta printre cei mai castigati. Motivele pentru care munca lor este atat de bine rasplatita nu tin insa in mod exclusiv de abilitatea cu care manuiesc tirbusonul sau eleganta cu care mentin paharele in echilibru pe o tava, ci mai degraba de...ceva probleme cu matematica a clientilor iberici.
De cand au trecut la euro, spaniolii trebuie sa inmulteasca orice suma cu 160, lucru nu tocmai usor se pare nici dupa 6 ani de exercitii. Astfel, ei ajung uneori sa lase ca bacsis aproape 50% din valoarea notei de plata. Daca adaugam la tabloul general si inflatia ultimilor ani, mai mare in Spania decat in tarile vecine, nota de plata pe care clientul spaniol trebuie s-o plateasca poate deveni ingrijoratoare.