Specialiştii trebuie să fie mai atenţi la invazia produselor care se pretind a fi "organice", fără a îndeplini condiţiile. Anul 2007 a fost cel în care oamenii de ştiinţă s-au întrecut Specialiştii trebuie să fie mai atenţi la invazia produselor care se pretind a fi "organice", fără a îndeplini condiţiile.
Anul 2007 a fost cel în care oamenii de ştiinţă s-au întrecut în a ne spune că trebuie să mâncăm cât mai "organic". Producătorii s-au întrecut să fie la "modă", dar după analizele efectuate pe multe produse au apărut o mulţime de controverse.
Laptele nefiert şi alimentele ecologice în general sunt, teoretic, mai scumpe, dar mai sănătoase. Dar de multe ori nu e chiar aşa. Analiştii pieţei de profil prognozează că, în anul 2008, se vor înmulţi produsele bio, dar multe dintre ele vor fi ecologice doar pe etichete.
În aproape toate ţările globului, oamenii fac uneori kilometri întregi pentru a găsi lapte crud, neprelucrat, pe care îl cumpără direct de la producători. Fermierii îşi riscă de multe ori afacerea atunci când vând la poarta casei lapte şi produse derivate care nu au trecut prin filtrul medicului veterinar. Totul se întâmplă tacit, fiecare îşi asumă riscurile şi, de multe ori, autorităţile închid ochii.
Laptele nepasteurizat, folosit direct de la sursă, a fost unul dintre subiectele controversate, în materie de hrană ecologică, în anul ce abia s-a încheiat. Cei care îmbrăţişează această teorie susţin că pasteurizarea distruge enzimele şi bacteriile din lapte, îl face mai puţin hrănitor, iar gustul său incomparabil are mult de suferit în urma prelucrării la scară industrială.
Cei care se opun consumului de lapte crud, inclusiv medicii sau Protecţia Consumatorului, aduc, şi ei, argumente în sprijin. Bacteriile care provoacă boli intestinale sunt germeni ce nu pot fi îndepărtaţi din lapte decât prin procesul de pasteurizare. D