CE BEM, CE MÅNCÅM
Biscuiţii supuşi analizei specialistului nostru sunt dezechilibraţi din punct de vedere nutriţional, având prea multe glucide şi prea multe grăsimi.
CE BEM, CE MÅNCÅM
Crackers cu calorii cât pentru două mese
Biscuiţii supuşi analizei specialistului nostru sunt dezechilibraţi din punct de vedere nutriţional, având prea multe glucide şi prea multe grăsimi.
Biscuiţii supuşi analizei specialistului nostru sunt dezechilibraţi din punct de vedere nutriţional, având prea multe glucide şi prea multe grăsimi.
Crackers cu aromă de pizza au în compoziţie: "Făină albă de grâu 70%, grăsime vegetală, amidon din porumb, zahăr, lapte praf, sare, glucoză, agenţi de afânare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500), aromă de pizza, conservant (metabisulfit de sodiu E223), acidifiant (acid citric E 330). Conţin făină de grâu, lapte praf. Produs într-o fabrică unde se utilizează lapte praf, pudră de zer, seminţe de susan". Producătorul ne spune pe etichetă care sunt valorile nutriţionale pentru 100 g de crackers: valoarea energetică 2340,76 Kj/ 559,19 Kcal, proteine 6,78%, carbohidraţi 58,50%, lipide 31,35%.
ANALIZÅ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat: "Biscuiţi tip crackers cu profil nutriţional dezechilibrat". Aceştia au un exces de glucide cu index glicemic ridicat (zaharoză, glucoză), dar şi glucide cu absorbţie lentă, din făină de grâu şi amidon, imprimând produsului încărcătură glicemică mare. De asemenea, produsul are un exces de grăsimi vegetale fără a se preciza natura lor botanică, importantă pentru a putea aprecia calitatea acestora. Pe lângă acestea, biscuiţii conţin o serie întreagă de aditivi alimentari, dintre care cel mai periculos este metabisulfitul de sodiu (E223), care interferează cu absorbţia vitaminei