“Castelanul e servit” de Carlo Ottaviano Casana şi Lapo Sagramoso este o carte în care spiritul excentric, bunul-gust şi fantezia se “împreunau” şi formau o artă gastronomică completă… pe-atunci.
La ce masă doriţi să staţi? Noi vă putem oferi orice, căci de aici puteţi trage cu ochiul… în timpul în care imaginaţia mergea mână în mână cu opulenţa şi savoarea bucatelor. “Castelanul e servit” de Carlo Ottaviano Casana şi Lapo Sagramoso este o carte în care spiritul excentric, bunul-gust şi fantezia se “împreunau” şi formau o artă gastronomică completă… pe-atunci. Contele Luigi Filippo Masetti Zaninni era gazda unui dineu iernatic mărinimos, numit “maialata” (porcărime), în incinta Vilei Stella Masetti. Era un adevărat maraton gastronomic foarte laborios, în cadrul căruia 6-7 porci erau consumaţi de la urechi până la picioare. Oaspeţii erau întotdeauna în număr de 32, iar numărul femeilor frumoase era consistent: “frumuseţea mesei depinde şi de cea a persoanelor care se aşază de jur-împrejurul ei”, spunea contele. Cina începea la ora 22:30 şi se termina la 4:00 dimineaţa. Primul fel era reprezentat de aperitive precum pâine cu slănină şi alte mezeluri, urmate de ficat, rinichi, coaste de porc la grătar, pulpă de porc umplută cu legume, ciorbe cu zarzavat şi cârnaţi, picioare de porc fierte în suc de roşii, iar la desert era servit sânge de porc cu lapte şi ciocolată sau cu fructe zaharisite. Cum vi se pare?
“Castelanul e servit” de Carlo Ottaviano Casana şi Lapo Sagramoso este o carte în care spiritul excentric, bunul-gust şi fantezia se “împreunau” şi formau o artă gastronomică completă… pe-atunci.
La ce masă doriţi să staţi? Noi vă putem oferi orice, căci de aici puteţi trage cu ochiul… în timpul în care imaginaţia mergea mână în mână cu opulenţa şi savoarea bucatelor. “Castelanul e servit” de Carlo Ottaviano Casana