Dosarul profesional al judecătorului de la Curtea Constituţională indică un posibil conflict de interese la pronunţarea asupra Legii CNSAS. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Decizia Curţii Constituţionale (CCR), potrivit căreia legea CNSAS contravine Constituţiei, readuce în discuţie gravele conflicte de interese care planează asupra judecătorilor acesteia, şi nu necesitatea instituţiei.
Foşti politicieni în guvernarea PSD, exfuncţ ionari înalţi în statul comunist şi suspecţi de colaborare cu Securitatea, magistraţii Curţii ar putea dăuna stabilităţii celei mai înalte instituţii judecătoreşti. Dovadă a incompatibilităţii stă şi dosarul profesional al magistratului Petre Ninosu. EVZ şi Miliţia spirituală scot la lumină trecutul comunist al unuia dintre cei nouă membri ai plenului CCR: de absolvent al Şcolii de ofiţeri de rezervă nr. 4 a Ministerului de Interne de la Băneasa şi fost angajat al unui institut dovedit că furniza acoperire pentru spionii DIE trimişi în Occident.
„Sunt propagandist PCR“
La CCR, mandatul de nouă ani al magistratului Petre Ninosu expiră în 2010. După Revoluţie şi până în 2001 a fost director în Ministerul Justiţiei, deputat şi senator FDSN şi PDSR, consilier de stat la Preşedenţie, sub Ion Iliescu. Însă Ninosu şi-a pregătit terenul încă din vremea în care colegii, subalternii şi superiorii i se adresau cu apelativul „tovarăşe“.
Erau anii Epocii de Aur, când obişnuia să completeze în fişa personală, în dreptul căsuţei „Ce funcţii politice are în prezent...“, calitatea de „propagandist PCR“. Documentul, ataşat dosarului profesional al lui Ninosu, datează din anii ’80. În plus, a doua sa soţie, Alexandra, e fiica fostului ministru comunist de externe Corneliu Mănescu. Din 2003, aceasta este judecător la Curtea Supremă de Justiţie.
Salariat la institutulde acoperire al DIE @N_P