Centru de relaxare, atelier de creaţie, loc de întâlnire, în două cuvinte - „bucătăria wellness“, aşa cum a fost botezată. Bucătăria nu mai înseamnă acum doar tigăi şi cratiţe, farfurii de spălat şi mese de aranjat, acum ea îşi schimbă faţa şi semnificaţia. Ea a devenit un loc în continuă transformare, care oferă ocazia unor experienţe multisenzoriale şi unde, pe lângă gust şi calitate, intră în armonie elemente precum muzica, designul, aranjamentul, luminile, culorile şi parfumurile. Iată aşadar că, în orice casă, spaţiul bucătăriei devine din ce în ce mai important şi mai iubit. Este vorba despre un adevărat atelier, unde gustul pentru mâncarea bună şi plăcerea pentru eleganţă specifice stilului mediteranean întâlnesc ritualurile orientale, cu capacitatea lor de a transforma orice gest într-o experienţă interioară. Bucătăria mileniului trei este locul unde se află într-o perfectă armonie plăcerea de a sta, rafinamentul şi atenţia pentru cele mai mici detalii. Nu contează dacă se prepară un simplu sandviş sau o cină extravagantă, orice clipă petrecută în spaţiul intim al propriei bucătării devine un moment în care se uită de grijile şi de problemele cotidiene, pentru a lăsa loc unui sentiment de pace şi linişte interioară. Un moment ce poate fi trăit în singurătate, în cuplu sau alături de prieteni, când prepararea mâncării se transformă într-un joc creativ, ce oferă satisfacţii şi uneşte. „Bucătăria wellness“ se poate traduce printr-un adevărat centru de relaxare, iar prepararea unei mâncări poate fi comparată metaforic cu un tratament termal sau un masaj tonifiant. Aceasta este ideea subliniată în cadrul manifestării organizate recent la Milano, „Identita golose“, şi unde a fost promovat conceptul „bucătăriei wellness“. Observatorul internaţional Mauri Labil a subliniat, în cadrul evenimentului, faptul că, potrivit ultimelor cercetări, bucătăria este camera