Anul ce tocmai a început va fi unul încărcat pentru Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România (ANBCT). Se anunţă evenimente atât pe plan intern, cât şi internaţional. Astfel, în lunile februarie şi martie vor avea loc câteva evenimente de talie internaţională.
Anul ce tocmai a început va fi unul încărcat pentru Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România (ANBCT). Se anunţă evenimente atât pe plan intern, cât şi internaţional. Astfel, în lunile februarie şi martie vor avea loc câteva evenimente de talie internaţională.
Primăvara
După ce recent, în zilele de 11 şi 12 ale lunii februarie, Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism a aderat la Euro Toque, în perioada 29 februarie-3 martie se va desfăşura Campionaltul Naţional de Gătit în Aer Liber, la Azuga.
Evenimentul va fi unul de tip competiţie. La Campionatul Naţional de Gătit în Aer Liber, organizat la nivel internaţional, sunt aşteptaţi competitori din România şi din străinătate. Campionatul se va desfăşura pe două clase, fiecare clasă fiind împărţită pe mai multe secţiuni. Astfel, în “Clasa mâncărurilor gătite în aer liber” vor fi secţiunile: mâncăruri la grătar, mâncăruri preparate pe plită şi mâncăruri preparate la ceaun. “Clasa expoziţie de artă culinară” se va axa pe: hrană rece, dulciuri, creaţie şi meniu alternativ.
La acest concurs, ANBCT va participa cu standuri de bucătărie caldă şi rece. Dumitru Burtea, preşedintele organizaţiei, va fi şi membru în juriu. Un eveniment de talie internaţională va avea loc la Praga, în perioada 21-24 februarie. Este vorba despre Conferinţa Europeană WACS (Asociaţia Mondială a Maeştrilor Gastronomi). Urmează Concursul Internaţional de Gastronomie Marina din Cararra, în perioada 22-25 martie. Tot la sfârşitul lunii martie se va desfăşura a doua ediţie a