Scăpată de ameninţarea grevei scenariştilor de la Hollywood, cea de-a 80-a ediţie a Premiilor Oscar, care va avea loc în această noapte, riscă să fie una lipsită de fastul şi strălucirea de altă dată, dar şi de suspans. Sursa: Reuters
Oparte a presei americane este sceptică în privinţa reuşitei Oscarurilor din acest an şi enumeră motivele care ar putea sta la baza unui eventual semieşec. În primul rând, decernarea premiilor vine la puţin timp după ce scenariştii şi-au încheiat protestele. Greva acestora a reuşit să compromită ediţia Globurilor de Aur din acest an, transformând-o într-o banală conferinţă de presă şi a constituit, la un moment dat, şi o ameninţare în privinţa Premiilor Oscar.
Se pare că Gala Oscar din acest an a fost organizată pe ultima sută de metri, deoarece scenariştii care veneau cu idei bune nu au avut voie să le transpună pe hârtie, din cauza grevei, astfel că totul s-a comunicat pe telefon şi internet. „Pericolul“ a trecut, însă ghinionul se ţine scai de cea mai cunsocută şi fastuoasă gală a cinematografiei.
Un prezentator criticat
Potrivit Deadlinehollywooddaily. com, la ediţia jubiliară a premiilor Academiei Americane de Film sunt nominalizate filme care au fost vizionate de foarte puţină lume până acum (atât în Statele Unite, cât şi în lume), iar majoritatea celor care au fost invitaţi să acorde premii nu sunt nume cunoscute. De asemenea, este criticat şi prezentatorul din acest an, comicul Jon Stewart, căruia i-au fost puse la îndoială calităţile de umorist, chiar dacă este gazda unei emisiuni de succes pe CNN - „The Daily Show“.
Acesta a mai prezentat Gala Premiilor Oscar în 2006, eveniment urmărit de 38,9 milioane de telespectatori în Statele Unite. În 2007, locul i-a fost luat de actriţa Ellen DeGeneres, care a atras în faţa micului ecran 39,9 milioane de telespectatori. Una