Actualul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, alături de alte zece persoane, candidează pentru funcţia de şef al ANI, care ar putea fi numit până la 1 aprilie. Sursa: Codrin Prisecaru Printre candidaţii validaţi de Consiliul Naţional de Integritate se numără şi un consilier juridic la Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, George Bădescu. Potrivit calendarului pentru concursul la şefia ANI, până în 28 februarie, candidaţii trebuie să-şi depună planul de management, iar în 15 martie vor susţine proba scrisă. În 18 martie se afişează rezultate la proba scrisă, în 20 martie este termenul limită pentru depunerea contestaţiilor, iar în 22 martie acestea trebuie soluţionate. În 27 martie, candidaţii care trec proba scrisă vor susţine interviul, iar până la data de 1 aprilie candidatul declarat câştigător va prelua funcţia de şef ANI. Concurs şi pentru inspectori Pe de altă parte, Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a început, ieri, concursul pentru funcţiile de inspector de integritate în cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate. Examenul pentru funcţiile de inspectori ANI va consta într-o probă scrisă şi un interviu. Candidaţii trebuie să aibă studii superioare juridice sau economice, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică şi să nu aibă nereguli în cazierul fiscal.
ANI are 106 posturi de inspectori, iar la concurs vor fi scoase aproximativ 50, numărul exact urmând a fi stabilit.
Consiliul Naţional de Integritate a organizat primul concurs pentru şefia ANI în perioada 30 septembrie-9 octombrie 2007, candidaţii înscrişi la concursul pentru ocuparea postului de preşedinte al agenţiei neîntrunindt punctajul minim, astfel că au fost declaraţi respinşi la proba interviului.
Alexandru Cătălin Macovei a fost validat, în 5 noiembrie 2007, de plenul Senatului, în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Na