REGULI ● Recomandările doctorului Gillian McKeith pentru o digestie uşoară
Friptura şi cartofii prăjiţi nu au loc pe aceeaşi farfurie. Din cauza acestei asocieri, digestia şi silueta vor avea de suferit. Friptura poate fi mâncată cu o garnitură de legume natur.
REGULI ● Recomandările doctorului Gillian McKeith pentru o digestie uşoară
Friptura şi cartofii prăjiţi nu au loc pe aceeaşi farfurie. Din cauza acestei asocieri, digestia şi silueta vor avea de suferit. Friptura poate fi mâncată cu o garnitură de legume natur.
Asocierea corectă a alimentelor ajută foarte mult digestia. În acelaşi timp, asocierea alimentelor este o modalitate foarte bună de controlare a greutăţii. "Dacă mâncaţi un singur tip de alimente sau mai multe alimente asociindu-le corect, capacitatea de digestie şi abilitatea de a descompune eficient hrana ajung la parametrii maximi. Aceasta înseamnă că organismul nu reţine fragmente de alimente nedigerate, care să se transforme apoi în bulgări de grăsime, plini de toxine, şi în celulită", notează dr. Gillian McKeith în volumul "Eşti ceea ce mănânci". Dr Gillian McKeith împarte alimentele în patru grupe, în funcţie de modul cum pot fi asociate. Astfel, în prima grupă sunt incluse proteinele (carne, brânză, peşte, ouă, lapte, nuci), din a doua grupă fac parte carbohidraţii (cerealele, pâinea, pastele, legumele care conţin amidon). În a treia grupă de alimente sunt incluse salatele, legumele care nu conţin amidon, rădăcinoasele, seminţele, ierburile, condimentele şi uleiurile din seminţe. În ultima grupă sunt fructele.
MĂSURI. Pentru evitarea balonărilor trebuie să evităm asocierea alimentelor din grupa 1 (proteinele) cu cele din grupa 2 (carbohidraţii). Alimentele din grupa a treia pot fi consumate la aceeaşi masă atât cu proteinele din prima grupă, cât şi cu carbohidraţii din gru