Fosta arenă va rămâne săptămâna viitoare şi fără ultimul bastion care amintea de imensul edificiu: structura tribunei a doua. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Parcul Lia Manoliu nu mai are nimic dintr-un complex sportiv după ce stadionul Naţional a fost în mare parte demolat, iar sala de atletism a explodat în luna ianuarie, ca urmare a unei acumulări de gaze. Doar oficialii FRF care se perindă prin jurul Casei Fotbalului duc cu gândul la activităţile sportive din zonă.
Pe pista de atletism a fostei arene aleargă acum camioane încărcate cu balast, iar în vestiarele unde cu ceva timp în urmă se dezechipau tricolorii îşi fumează acum în linişte ţigările câţiva tineri muncitori în salopete. Din stadionul „23 August“ mai există în prezent doar structura tribunei a doua. Aceasta va cădea sub şenilele buldozerelor săptă mâna viitoare. În preajma arenei s-a instalat deja o staţie de betoane, iar întreaga zonă a fost împrejmuită, accesul persoanelor neautorizate fiind interzis.
Costurile au crescut precum cozonacul
Ca în toate proiectele plătite din bani publici, suma cerută pentru construcţ ia noii arene a crescut precum cozonacul. La început, înainte de începerea lucrărilor, s-a vorbit despre 120 de milioane de euro. Ulterior, după revizuiri consecutive, s-a ajuns la 150 de milioane. Acum, când vechiul stadion e deja la pământ, reprezentaţii firmelor Astaldi şi Max Bogl, câştigătoarele licitaţ iei de construcţie, spun că factura finală va atinge lejer 200 de milioane de euro! Costurile au crescut în momentul în care beneficiarul construcţiei, Primăria Generală a Capitalei, a modificat proiectul existent prin adăugarea plafonului culisant de deasupra stadionului. Chiar şi aşa, e greu de explicat cum a putut creşte atât de mult suma.
Noul stadion Naţional nu va dispune totuşi de gazon culisant, pentru că acesta ar fi