• Inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit la McDonald`s produse ca maioneza, sos si topping, pastrate la temperatura camerei • In urma unui control realizat in mai multe fast-food-uri din oras, inspectorii de la OJPC Iasi au aplicat amenzi in valoare de 6.600 lei
In urma unui control, inspectorii de la Protectia Consumatorului au descoperit la McDonald`s produse ca maioneza, sos si topping, pastrate la temperatura camerei. Aceasta deficienta a fost sanctionata cu avertisment. "Am primit de la cei de la Protectia Consumatorului o recomandare sa avem un termometru in magazie, pentru a pastra alimentele la temperatura mediului ambient", a declarat Marius Aur, directorul McDonald`s Iasi. Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Iasi au efectuat in perioada 10 - 12 martie controale la mai multe fast-food-uri, in special la cele situate in apropierea scolilor, precum McDonald's, Spring Time, Pizza Hut, Sheriff's , KFC si au aplicat 10 sanctiuni.
Valoarea totala a amenzilor s-a ridicat la suma de 6.600 lei. Reprezentantii OJPC Iasi au urmarit si daca sunt respectate prevederile Legii 349 din 2002 privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, respectiv asigurarea delimitarii spatiilor publice pentru fumatori de cele pentru nefumatori, asigurarea unei ventilatii corespunzatoare si marcarea adecvata a acestor spatii. In urma controalelor, la societatea comerciala SC Central Point Line SRL, punct de lucru Iasi, exista un fumator, motiv pentru care firma a fost sanctionata cu amenda in valoare de 100 lei. La patru operatori economici, SC Lida International SRL, SC Summer Time SRL, SC Laleaua SRL si SC Sirwan SRL materiile prime si produsele oferite spre comercializare nu erau insotite de etichete sau ambalaje cu elementele de identificare si caracterizare ale produsului, iar