Dintre fructe, puteţi alege avocado, iar dintre seminţe, pe cele de susan, floarea-soarelui şi fistic. Sursa: Reuters
Pentru grecii antici, uleiul demăsline era sfânt. Azteciiapreciau ciocolata, iar egipteniiiubeau migdalele.Avocado au fost şi ele niştefructe apreciate de-a lungultimpului, fiind un simbol al fertilităţii,arată publicaţia „Prevention“.
Pentru că sunt bogate în acizi graşimononesaturaţi, cunoscuţi şi sub denumireade MUFA, nutriţioniştii de astăzile apreciază şi ei proprietăţile beneficeasupra sănătăţii. Aceste alimente ne potproteja de bolile cardiovasculare şi potajuta organismul să piardă în greutate, înspecial în zona abdomenului.
Ulei de floarea-soarelui, la salate
„Acizii MUFA se găsesc în cantităţivariabile în tot felul de uleiuri: de in, cânepă,măsline, rapiţă, soia. Se mai găsescîn nucifere: alune, arahide, nuci cajou“,spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi,directorul Institutului de Cercetări Alimentare. O porţie pe zi cuaceste alimente vă poate ajuta să reduceţi grăsimea din jurul abdomenului şisă vă micşoraţi talia.
Dintre uleiuri, le puteţi alege pe celede rapiţă, de in, de măsline, de soia, defloarea-soarelui şi de susan. Pentruprăjit, este recomandat uleiul de măsline,care rezistă la temperaturi ridicate. Încomparaţie, uleiul de floarea-soarelui sedescompune, în timpul prăjitului, înproduşi toxici organismului, de aceeaeste indicat numai la salate.
Doar ciocolata neagrăface bine inimii
Migdalele, nucile cajou, seminţele defloarea-soarelui, alunele, seminţele defistic şi cele de dovleac ar trebui să facăparte din dietă. Le puteţi consuma caatare ori în salate, sau ca topping pentrucarnea de peşte şi carnea de pui.
Avocado poate fi un bun aperitiv, darpoate fi amestecat şi în salatele pe care lepreparaţi cu puţin suc de lămâie, piper şisar