Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din judeţul Bistriţa-Năsăud a găsit o soluţie ingenioasă prin care şomerii din această zonă vor deprinde o meserie nouă. La Sângeroz Băi se va amenaja un centru de excelenţă în domeniul gastronomiei Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din judeţul Bistriţa-Năsăud a găsit o soluţie ingenioasă prin care şomerii din această zonă vor deprinde o meserie nouă. La Sângeroz Băi se va amenaja un centru de excelenţă în domeniul gastronomiei, la care vor preda maeştri culinari italieni. Ideea este cu atât mai bună, cu cât în această zonă de la poalele Munţilor Rodnei s-au deschis de-a lungul timpului din ce în ce mai multe pensiuni şi restaurante, turismul fiind ocupaţia de bază a locuitorilor. (C.D.)
ByAbruzzo
Timp de două zile, 11 şi 12 martie, la Showroomul “ByAbruzzo” a fost prezentat un concept care pune accentul pe promovarea zonelor rurale prin mici restaurante specifice în principalele capitale europene. În felul acesta, micile restaurante se vor transforma în adevărate ambasade gastronomice, prin intermediul cărora se vor prezenta, promova, degusta sau cumpăra produse culinare specifice. Evenimentul a cuprins prezentări de proiecte, dezbateri, degustări şi expoziţii de artă. (C.D.)
Gastronomia, între artă şi sport
Noua Organizaţie pentru promovarea restaurantelor japoneze în lume a prezentat luna aceasta prioritatea pentru anul în curs: “Promovarea unei gastronomii japoneze rafinate, foarte sănătoase”. S-a găsit şi o soluţie cel puţin neobişnuită. Cel mai bun mijloc de dezvoltare a acestei bucătării ar fi să se inspire din judo, arta marţială japoneză care “s-a vândut în străinătate, păstrându-şi autenticitatea”, a declarat preşedintele organizaţiei, Yuzaburo Mogi. În lume sunt 25.000 de restaurante japoneze şi numărul lor tinde să crească. (C.D.)
Age