Cunoscut şi sub denumirea de ămătura organismului”, spanacul este un aliment gustos şi foarte sănătos. Bogat în vitamine, spanacul este apreciat atât de specialiştii în medicină naturistă, cât şi de marii gurmanzi.
Cunoscut şi sub denumirea de ămătura organismului”, spanacul este un aliment gustos şi foarte sănătos. Bogat în vitamine, spanacul este apreciat atât de specialiştii în medicină naturistă, cât şi de marii gurmanzi. Iar dacă în vechime se credea că spanacul fiert sau preparat prin mijloace tradiţionale este dăunător, lumea modernă ne învaţă cum putem obţine, din spanac, mâncăruri delicioase.
Preparare
Sunt câteva secrete care fac diferenţa între un preparat bun şi unul delicios.
De când alegeţi spanacul, fiţi atenţi ca frunzele să fie de culoare verde crud şi să aibă un miros dulceag, niciodată acrişor! În plus, este preferabil să îl gătiţi în aceeaşi zi în care îl cumpăraţi sau cel mult în două zile, timp în care spanacul stă la frigider.
Dacă îl fierbeţi, nu uitaţi să păstraţi supa rezultată, care este bogată în vitamine şi gustoasă! O puteţi folosi pentru prepararea mâncărurilor, în locul apei. Atunci când gătiţi preparate simple de spanac, folosiţi ceapă, preferabil înăbuşită în unt. Un morcov ras dă şi el dulceaţă preparatului. Cunoscătorii spun că spanacul va ieşi mult mai gustos dacă adăugaţi în apa în care se fierbe câteva linguriţe de zahăr şi puţin vin alb dulce. Spanacul este gata atunci când frunzele sunt complet înmuiate, dar încă de un verde intens, cam după cinci minute de când au stat pe foc.
Sănătate
Cei interesaţi de acţiunea curativă a spanacului ar face bine să îl consume însă crud, sub formă de salată, sau foarte puţin opărit. Dacă în timpul preparării îşi schimbă culoarea din verde proaspăt în verde gălbui, atunci el devine dăunător şi nu trebuie consumat! Spanacul este